Spread the love

Jacques Broers

 

Jacques is in 1963 geboren in Hoorn en woont sinds 2003 in Scharwoude. Samen met zijn vrouw Simone hebben zij 3 kinderen (Emil, Jasper en Jade) en 3 kleinkinderen. Ik ben werkzaam geweest bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, in de functie van technisch medewerker.

De belangrijkste reden van de verhuizing van Hoorn naar Koggenland is de rust en het kunnen vermijden van de stadse drukte. Ik merk dat vooral in de omgang bij de inwoners van Koggenland, het is hier allemaal een stuk gemoedelijker. En ik geniet enorm van de schoonheid en het landschappelijke gebied in Koggenland.

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in de politiek. Mijn politieke carrière is begonnen in 1992 voor de PvdA in Hoorn. Daar was ik vooral actief betrokken bij verkeersproblematiek, vandalismebestrijding en openbaar groen. Ik heb daar ook in diverse commissies gezeten. Sinds 2007 bemoei ik me met de Koggenlands politiek eerst als commissielid van af 2008 als Raadslid en vanaf 2014 weer als commissielid/ Fractie vertegenwoordiger. In 2018 op 21 maart hoop ik weer Raadslid te worden voor Progressief Koggenland.

De onderwerpen duurzaamheid, veiligheid en milieu hebben nog steeds mijn voorkeur. Duurzaamheidbeleid houdt in dat je beter en slimmer omgaat met energie. Ook in Koggenland kan dit slimmer. De gemeente doet al veel. Maar hier moeten we de inwoners nog beter bij betrekken. Veiligheid blijft een onderwerp dat veel aandacht vraagt. Door de verschillende dorpen is maatwerk op dit gebied belangrijk en zal dat ook altijd geleverd moeten worden.

Wat mensen niet van mij verwachten? Ik denk mijn verzamelwoede van James Bond. Ik heb al 39 jaar deze hobby. Ik spaar echt alles wat te maken heeft met deze fictie figuur.

Als mooiste plek van Koggenland kan hij twee hele mooie plekken aanwijzen in Koggenland. Het recreatiegebied tussen Scharwoude en de Hulk en op de dijk bij Scharwoude. Daar vindt je me zo nu en dan. op het bankje met vrij uitzicht op het Hoornsche Hop/ Markermeer. Het is een gebied waar je ’s zomers goed kan zwemmen en verder het hele jaar fantastisch kan wandelen. Voor velen een zeer herkenbaar gebied. Ik vind het jammer dat binnenkort de plannen van HHNK (dijkverzwaring) werkelijkheid worden. Dit onzalig makende plan had nooit zijn goedkeuring mogen hebben.

Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes Free
free download udemy paid course
download karbonn firmware
Free Download WordPress Themes
lynda course free download
Er zijn momenteel geen reacties.