Spread the love

Maandag 31 oktober 2017 vindt Het Gesprek plaats omtrent de Programma Begroting 2018.

Met enige trots mag ik aan u, inwoner, een aantal structurele aanpassingen in het beleid/begroting 2018  van de gemeente Koggenland presenteren.

Voor deze aanpassingen, die hieronder worden beschreven, heb ik mij de afgelopen jaren sterk gemaakt, en volhardend keer op keer deze speerpunten/pijnpunten benoemd. Uiteindelijk met succes.

 

In het programma Welzijn & Zorg kunt u deze aanpassingen terug vinden. De gehele begroting 2018  kunt u vinden op https://raad.koggenland.nl/

 

  1. Het betreft de verhoging Bijzondere Bijstand naar 120% voor betrokkene geldende bijstandsnorm. Hierdoor is er een verruiming voor inwoners met een laag inkomen. Ook werkenden kunnen een beroep doen op de regeling Bijzondere Bijstand.
  2. Het budget voor re-integratie is structureel verhoogd met €100.000,00, voor het (beter) ondersteunen van inwoners die een achterstand op de arbeidsmarkt hebben en deze ondersteunen bij het verkrijgen van betaald werk.
  3. Onderzoek naar eenzaamheid. De uitkomst van het onderzoek is nog niet bekend, wel is er ruimte in de begroting opgenomen om de eventuele oplossingen om eenzaamheid te verminderen. Dit onderzoek werd van harte ondersteund door de adviesraad Sociaal Domein. Wellicht leidt tot een verruiming van zorg uren en het sociaal kopje koffie, voor een ieder die ondersteuning nodig heeft om zelfstandig te kunnen blijven wonen.

 

 

Op naar een sociale, eerlijke samenleving in Koggenland met Progressief Koggenland.

Saskia Vlaar

 

Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
online free course
download karbonn firmware
Download Premium WordPress Themes Free
online free course
Er zijn momenteel geen reacties.