Spread the love

Voorstellen Siûrd Bartstra

 

Siûrd Bartstra is nummer 8 op de kandidatenlijst van Progressief Koggenland.

 

Siûrd is woonachtig in Scharwoude en 58 jaar.

Ik ben opgegroeid aan de Bobeldijk. Nog steeds is dat een prachtig lintdorp. Na veel muzikale omzwervingen ben ik dicht bij het thuishonk neergestreken in de kerk van Scharwoude, waar ik nu meer dan dertig jaar woon. Aandacht en liefde voor historische gebouwen en ander cultuurgoed zit in mijn bloed, zoals ik ook groot respect heb voor een vakman die nog iets echt met zijn handen kan maken. Zelf ben ik ooit horlogemaker geworden en inmiddels ben ik techniekdocent en maak ik daarnaast nog veel muziek.

Als je vroeger aan kinderen vroeg “wat wil je worden” , dan was dat vaak een beroep wat ze van dichtbij kenden. Tegenwoordig antwoorden ze dan vaak: “rijk en beroemd”.  Dat vind ik een slechte zaak. Ik vind dat je iets moet doen omdat je het leuk vindt en niet omdat je er geld mee kunt graaien. Ik probeer kinderen in mijn vak liefde voor dingen bij te brengen, in de vorm van de natuur en onze technische aanpassingen daarop. Iets wat je goed doet levert vanzelf waardering op.

Ik vind het een taak van de gemeente om gezamenlijke behoeften als onderwijs, sport en ondersteuning van ouderen te waarborgen. Wat veiligheid betreft zou ik een wandelende of fietsende politieman-op-straat terug willen die geen boetes uitdeelt om zijn eigen broek te hoeven ophouden, maar die een corrigerend gesprek kan voeren. Wat milieu betreft kan de gemeente mensen aannemen die vuilnisbakken in parken en op straat plaatsen en bijhouden. Het is maar waar je je prioriteiten legt: bij eigen centjes of bij een samenleving met oog voor elkaar en de omgeving.

Voor mij, hoe kan het ook anders, is het IJsselmeer het mooiste natuurmonument met de oude dorpjes er omheen. Laten we geen plas van dit meer maken en laten we zuinig zijn op deze oude dorpjes er omheen.

Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
free download udemy paid course
download karbonn firmware
Download WordPress Themes
lynda course free download